Hoe bescherm ik mijn wasmachine tegen kalkaanslag?

"In mijn omgeving is het water hard. Ik kreeg te horen dat het niet goed was voor mijn wasmachine. Hoe kan ik het beschermen tegen de gevaren van kalkaanslag?"

- Marie -

Onze expert aan het woord:
Kalkaanslag is weldegelijk schadelijk voor uw wasmachine. Kalksteen vormt zich in het spoelwater en hecht zich vervolgens vast aan de vitale onderdelen van uw machine. Hierdoor zal uw machine minder presteren en kan deze zelfs stuk gaan als de kalkaanslag niet na iedere wasbeurt verwijderd wordt. Hoogtijd dus om uw wasmachine te beschermen tegen kalk. 
Kalk, de permanent aanwezige vijand van uw wasmachine

Bij water met een middelhoge en hoge hardheid zal in het spoelwater spontaan kalk ontstaan die resten nalaat in de machine. Deze resten stapelen zich op in de onzichtbare onderdelen van de machine, met name de buitenkant van de trommel, de weerstand en in de afvoerleidingen... De gevolgen laten niet lang op zich wachten. De wasmachine zal minder goed beginnen werken en kan op elk moment stuk gaan 

Kalk heeft ook een negatieve impact op de wasresultaten. Zo vermindert de schuimkracht van het wasmiddel, waardoor het product minder doeltreffend wordt. Bovendien zorgt kalk voor ruw wasgoed door zich vast te hechten aan de textielvezels. 

Gebruik Calgon om uw wasmachine te beschermen tegen kalk

U heeft een oplossing nodig die het probleem van kalkaanslag doeltreffend aanpakt. De vorming van kalk bij iedere wasbeurt moet vermeden worden zodat uw machine goed blijft presteren.

Calgon is een eenvoudige en doeltreffende oplossing tegen kalk. Gebruik dit product bij elke wasbeurt om kalkaanslag tegen te gaan en ervoor te zorgen dat uw machine optimaal blijft werken.

En dat is niet alles! De anti-resten werking van Calgon beschermt uw was ook tegen spoelresten door hun afvoer bij iedere wasbeurt te vergemakkelijken. Het doel? Een propere machine voor onberispelijke wasresultaten! 

Hoe kan ik mijn wasmachine goed onderhouden?

Wil je een efficiënte en schone wasmachine? Calgon geeft je al zijn tips voor het goed onderhouden van je wasmachine!
calgon

Hoe reinig ik mijn wasmachine?

Joggen na een wedstrijd, een knuffel die te lang in de zandbak heeft gelegen, een tafelkleed dat het avondeten niet heeft overleefd...
calgon

Hoe desinfecteer ik mijn wasmachine?

Hoe voorkom je nare geurtjes en de ontwikkeling van bacteriën in je wasmachine? Wij geven u al ons advies voor het onderhoud van uw machine.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.