Hoe reinig ik mijn wasmachine?

Joggingkleren, een knuffel die te veel tijd heeft doorgebracht in de zandbak of een tafelkleed dat behoorlijk vuil is na een etentje. Wat zouden we toch doen zonder wasmachine? Is er een probleem of valt ze in panne, is er meteen paniek. Om dit te vermijden, is er één oplossing: uw wasmachine in de gaten houden en goed onderhouden. Van het legen van de wasmachine tot het reinigen van de trommel, wij vertellen u alles over het onderhoud van uw machine.

Wat is schadelijk voor mijn wasmachine?

article-banner

Alvorens uw machine schoon te maken, is het belangrijk dat u weet wie haar vijanden zijn. Vuil, kalk, schimmel of roest... Een wasmachine kan last hebben van verschillende kwalen. Dit zijn de belangrijkste oorzaken: 

 

  • Hard water met een hoog kalkgehalte dat mineraalresten achterlaat in de trommel, het verwarmingselement en alle onzichtbare hoekjes van uw wasmachine. Na een tijdje kunnen deze resten ervoor zorgen dat de vitale onderdelen van de wasmachine niet meer werken zoals het hoort. En we weten allemaal dat wanneer de vitale functies beschadigd zijn, dit geen goed nieuws is. 

  • Alles wat in uw zakken zit: bonnetjes, gebruikte zakdoeken, een telefoonnummer dat tijdens een avondje uit gescoord werd ... Vergeet niet dat al deze zaken terecht kunnen komen in de filter en de trommel kunnen beschadigen. Check dus zeker alle zakken! Zo vermijdt u ook dat u alle resten en pluisjes van uw kleding moet halen, wat veel tijd kost. 

  • Het gebruik van vloeibaar wasmiddel in combinatie met lage wastemperaturen. Deze temperaturen maken het immers onmogelijk om alle onzuiverheden van vloeibaar wasmiddel te elimineren. Was na was, zullen vuil en bacteriën zich opstapelen, waardoor uw machine verontreinigd raakt en een slechte geur zal verspreiden. 

Hoe kan ik mijn wasmachine goed onderhouden?

Wil je een efficiënte en schone wasmachine? Calgon geeft je al zijn tips voor het goed onderhouden van je wasmachine!
calgon

Hoe desinfecteer ik mijn wasmachine?

Hoe voorkom je nare geurtjes en de ontwikkeling van bacteriën in je wasmachine? Wij geven u al ons advies voor het onderhoud van uw machine.
calgon

Hoe bescherm ik mijn wasmachine tegen kalkaanslag?

Om problemen en storingen te voorkomen, adviseert Calgon u dagelijks over de best practices die u kunt toepassen.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.