Hoe desinfecteer ik mijn wasmachine?

Of je nu huishoudster bent of liever alles onder het tapijt schuift, als het om het schoonmaken van je wasmachine gaat, weet je niet altijd hoe je verder moet. Hoe voorkom je nare geurtjes en de ontwikkeling van bacteriën in je wasmachine? Hoe het te desinfecteren? Wat zijn de voorkeursproducten? Wij vertellen u alles over het ontsmetten van uw wasmachine.

Hoe schadelijk is de vochtigheid voor uw wasmachine?

article-banner

Niemand houdt van vocht. Ook uw machine niet. Bij iedere wasbeurt blijft onderin de machine spoelwater liggen, wat de bodem vochtig houdt. De trommel wordt voor bacteriën dus al snel een hele aantrekkelijke plek. 

Dit fenomeen wordt versterkt door programma’s op lage temperaturen die, bij wasbeurten onder de 40°, de vermeerdering van bacteriën stimuleren. Een watertemperatuur van 40° of minder is immers te laag om kiemen te kunnen doden. Bacteriën houden dus wel van vocht maar niet van hoge temperaturen. 

Natuurlijk is het niet de bedoeling om al uw was op te hoge temperaturen te wassen. Dit zou uw wasgoed kunnen beschadigen. Met een wasbeurt op 40° bent u veilig. Alle temperaturen daarboven nemen grotere risico’s met zich mee. 

Hoe kunt u vochtproblemen in uw machine vermijden?

article-banner

Het eerste wat u moet doen is uw wasmachine laten drogen na iedere cyclus. Dat is heel simpel. U hoeft haar enkel open te houden. 

Bij voorladers is dat makkelijk. Doorgaans blijft de deur vanzelf open staan. Bij bovenladers is het beter om een kleine handdoek tussen de deur te klemmen zodat deze open blijft. Als u dat niet doet zal de deur sluiten! 

Natuurlijk mag de ruimte waarin de machine zich bevindt geen hammam worden. Denk er ook aan de ruimte goed te luchten. Uw huis zal u dankbaar zijn. 

U weet nu wat u moet doen om uw machine droog te houden. Nu moet u leren haar regelmatig te desinfecteren. Daarvoor raden we Calgon Hygiëne+ aan. 

Gebruik Calgon Hygiëne+ om uw machine te reinigen

article-banner

Calgon Hygiëne+ is daarbij uw vriend. Zo biedt Calgon Hygiëne+ niet alleen optimale bescherming tegen kalk aan, maar bevat het product ook antibacteriële stoffen die 99,9% van de bacteriën in uw wasmachine doden. 

Het beschermt uw wasmachine tegen kalkresten en slechte geurtjes. Daarnaast moet u uw wasmachine één keer per maand leeg laten draaien om uw machine volledig te desinfecteren. Het is op dat moment dat zijn antibacteriële werking het meest doeltreffend is! 

Bacteriën maken plaats voor een machine die meer dan ooit zal stralen. Nu hoeft u enkel nog maar de rest van uw huishouden aan te pakken. 

Hoe kan ik mijn wasmachine goed onderhouden?

Wil je een efficiënte en schone wasmachine? Calgon geeft je al zijn tips voor het goed onderhouden van je wasmachine!
calgon

Hoe reinig ik mijn wasmachine?

Joggen na een wedstrijd, een knuffel die te lang in de zandbak heeft gelegen, een tafelkleed dat het avondeten niet heeft overleefd...
calgon

Hoe bescherm ik mijn wasmachine tegen kalkaanslag?

Om problemen en storingen te voorkomen, adviseert Calgon u dagelijks over de best practices die u kunt toepassen.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.