Waarom is mijn machine stukgegaan?

"Het is een catastrofe! Ik heb wasgoed dat niet kan wachten en mijn wasmachine laat het afweten. Waar komt deze breuk vandaan? Had ik het kunnen vermijden?"

- Annelyse -

Onze expert aan het woord:

Dat de machine is stukgegaan, is waarschijnlijk te wijten aan kalkaanslag. Was na was hecht de kalk aanwezig in het water zich vast aan de vitale onderdelen van uw machine zonder dat u dit merkt. Wanneer u niets doet, zal uw wasmachine zwaar lijden onder kalkaanslag. Dat is zeker!

Kalk, de stiekeme vijand van uw wasmachine

Kalk stelt uw wasmachine zwaar op de proef. Deze beschadigt immers het verwarmingselement, de trommel en het afvoercircuit. Gevolg? Het verwarmingselement raakt oververhit, de leidingen komen onder druk te staan en de trommel draait moeilijker rond. Wanneer deze problemen zich blijven opstapelen, zal uw wasmachine steeds minder goed werken en uiteindelijk stukgaan!

U ziet de kalk niet, aangezien deze zich richt op de onderdelen van uw machine die amper zichtbaar zijn. Maar u mag zeker zijn dat kalk zijn intrede doet vanaf de eerste wasbeurt. Zeker als u woont in een streek met zogenaamd ‘hard’ water. Als u niets doet, loopt uw machine grote kans om stuk te gaan!

Onze oplossing tegen kalkaanslag en verminderde kans op stukgaan: Calgon bij iedere wasbeurt

Hoe kan ik voorkomen dat mijn wasmachine stukgaat? Door kalkafzetting te vermijden. Gebruik Calgon bij iedere wasbeurt en maak korte metten met kalkaanslag. Dankzij zijn formule met polycarboxylaat wordt het water zachter. Gedaan met kalk die zich vasthecht aan de vitale onderdelen van uw machine!

En dat is niet alles! Calgon bevordert ook de afvoer van vuil en spoelresten, andere zaken waarmee uw wasmachine dagelijks geconfronteerd wordt.

Zo zal uw wasmachine steeds beschermd en schoon zijn!

Waarom werkt mijn wasmachine minder goed?

Heeft u de indruk dat uw machine slecht wast? Misschien is het niet alleen maar een indruk. Calgon legt de mogelijke oorzaken uit en hoe u deze kunt verhelpen.
calgon

5 tekens dat uw wasmachine verontreinigd is!

Afzettingen in de trommel, verminderde prestaties, nare geurtjes... Zoek niet verder, uw wasmachine is verstopt! Wat advies van Calgon voor het opsporen van residu...
calgon

Is mijn wasmachine een broeihaard van bacteriën?

Wassen op lage temperatuur, een slecht onderhouden wasmachine: misschien weet u het niet, maar uw wasmachine is een broeinest van bacteriën...
calgon

Waarom ruikt mijn wasmachine zo veis?

Ruikt uw wasmachine vies? Calgon legt uit waar nare geurtjes uit je wasmachine komen en hoe je deze kunt vermijden.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.