Waarom werkt mijn wasmachine minder goed?

"Sinds enkele weken merk ik dat mijn machine minder goed wast. Ik heb het gevoel dat mijn was niet zo vlekkeloos is als voorheen. Hoe kan dat?"

- Cécile -

Onze expert aan het woord:

Dit komt ongetwijfeld doordat uw machine vol aanslag zit. Deze bestaat uit kalk- en spoelresten. En dat vermindert de prestaties en netheid van uw machine! Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om deze aanslag te elimineren en af te voeren.

Kalk- en vezelresten zijn bijzonder schadelijk voor de prestaties van uw machine

Een wasmachine vol kalk- en spoelresten kan minder goed presteren. Gevolg? Uw was wordt minder goed gewassen. Dit zijn de mogelijke oorzaken:

  • De kalkafzetting op het verwarmingselement en de trommel verhindert de goede werking van de machine waardoor deze minder doeltreffend wordt.
  • Bij iedere wasbeurt stapelen de resten zich op en vermengen zij zich met het spoelwater. Zo’n omgeving draagt niet echt bij tot een onberispelijk wasresultaat.
  • De opeenhoping van resten leidt tot bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de slechte geur.

Met Calgon blijft uw wasmachine schoon bij iedere wasbeurt

Gebruik Calgon bij iedere wasbeurt om uw machine doeltreffend te houden.

Dat levert meteen drie voordelen op. Het vermijdt de vorming van kalk, bevordert de afvoer van spoelresten en voorkomt slechte geurtjes. Uw machine geniet volledige bescherming, waardoor deze optimaal blijft werken en perfect schoon is.

Dankzij de drie voordelen van Calgon levert uw machine bij elke wasbeurt een onberispelijk resultaat.

Waarom is mijn machine stukgegaan?

Om problemen en storingen te voorkomen, adviseert Calgon u over de beste werkwijzen die u dagelijks kunt toepassen om uw wasmachine tegen kalkaanslag te beschermen.
calgon

5 tekens dat uw wasmachine verontreinigd is!

Afzettingen in de trommel, verminderde prestaties, nare geurtjes... Zoek niet verder, uw wasmachine is verstopt! Wat advies van Calgon voor het opsporen van residu...
calgon

Is mijn wasmachine een broeihaard van bacteriën?

Wassen op lage temperatuur, een slecht onderhouden wasmachine: misschien weet u het niet, maar uw wasmachine is een broeinest van bacteriën...
calgon

Waarom ruikt mijn wasmachine zo veis?

Ruikt uw wasmachine vies? Calgon legt uit waar nare geurtjes uit je wasmachine komen en hoe je deze kunt vermijden.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.