Is mijn wasmachine een broeihaard van bacteriën?

"Bacteriën, liever niet! Vuilnisbakken, werkbladen, douches... bacteriën zijn overal in huis. In mijn wasmachine? Daar had ik nog nooit aan gedacht!"

- Myriam -

Onze expert aan het woord: 
In uw wasmachine leven inderdaad bacteriën. Was na was duiken bacteriën op die zich zonder enige moeite verspreiden over uw machine. Het is dus belangrijk uw machine regelmatig te desinfecteren om de allerbeste wasomgeving te creëren voor uw wasgoed.  
Uw wasmachine zit vol bacteriën 

Vanwaar komen deze bacteriën?

Bij iedere wasbeurt komen vuilresten vrij. Wanneer deze niet afgevoerd worden, hechten zij zich vast aan de onzichtbare delen van uw wasmachine en kunnen zij een echte broeihaard van bacteriën worden. 

Bovendien wordt de groei van bacteriën gestimuleerd door het veelvuldig wassen op korte programma’s en lage temperaturen. Onder deze omstandigheden kunnen de kiemen zich rustig voortplanten in het bakje voor wasmiddel en de afdichting van de deur. Ook het stilstaande water tussen de wasbeurten door draagt bij tot de groei van bacteriën.

Wat zijn de risico's?

De aanwezigheid van bacteriën in uw machine creëert een onhygiënische omgeving die een impact kan hebben op het wasresultaat. 

Calgon helpt uw wasmachine in de strijd tegen bacteriën 

Calgon Hygiëne+ is een van de meest doeltreffende oplossingen om uw wasmachine te reinigen. Voeg het product toe aan een lege machine en 99,9% van de bacteriën wordt onmiddellijk geëlimineerd. Ook de vorming van kalk, die nefast is voor de prestaties van uw machine, wordt tegengegaan. 

Door Calgon Hygiëne+ te gebruiken bij iedere wasbeurt kunt u gerust zijn dat uw machine steeds proper en doeltreffend is. 

Waarom is mijn machine stukgegaan?

Om problemen en storingen te voorkomen, adviseert Calgon u over de beste werkwijzen die u dagelijks kunt toepassen om uw wasmachine tegen kalkaanslag te beschermen.
calgon

Waarom werkt mijn wasmachine minder goed?

Heeft u de indruk dat uw machine slecht wast? Misschien is het niet alleen maar een indruk. Calgon legt de mogelijke oorzaken uit en hoe u deze kunt verhelpen.
calgon

5 tekens dat uw wasmachine verontreinigd is!

Afzettingen in de trommel, verminderde prestaties, nare geurtjes... Zoek niet verder, uw wasmachine is verstopt! Wat advies van Calgon voor het opsporen van residu...
calgon

Waarom ruikt mijn wasmachine zo veis?

Ruikt uw wasmachine vies? Calgon legt uit waar nare geurtjes uit je wasmachine komen en hoe je deze kunt vermijden.
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.