4 tips om de was te sorteren zonder fouten!

Hoe moet u uw was sorteren voordat u deze in de wasmachine doet? Als u hierover twijfelt, is dit artikel iets voor u. Volg onze stapsgewijze uitleg om uw kleding onberispelijk te houden... en daarbij de glimlach niet te vergeten!

Controleer de aanbevolen wasinstellingen

article-banner

Om vlekken te voorkomen, moet u er eerst voor zorgen dat de kleding die u gaat wassen geschikt is voor de wasmachine!

Sommige delicate stukken, zoals bepaalde delicate stoffen, mogen nooit in de trommel terechtkomen om onherstelbare schade te voorkomen. Om een ramp te voorkomen, kijkt u gewoon naar het symbool in de vorm van een wasbak gevuld met water op het etiket van het kledingstuk:

  • Als het symbool doorgestreept is, betekent dit dat het kledingstuk door een professional gereinigd moet worden
  • Als er een symbool van een hand wordt weergegeven, betekent dit dat het kledingstuk met de hand gewassen moet worden (ja, u leest het goed, u moet uw mouwen opstropen!)
  • Als u geen van deze twee details ziet, dan is het tijd voor de wasmachine!

Sorteer op kleur en materiaal

article-banner

U heeft de eerste stap gezet! Nu, om uw wasgoed snel te sorteren, moet u op twee dingen letten: de kleur en het materiaal.

Om kleurafgifte te voorkomen, maak stapels van donkere, lichte en witte was. Als u niet zeker bent van uw sortering, gaan ondergoed, T-shirts en andere stukken van sterk katoen in de witte stapel. Lichtblauwe, roze, gele en lichtgroene tinten gaan in de lichte stapel. Wat betreft zwart, marineblauw, grijs en rood gaan deze in de donkere stapel. U kunt eventueel ook de spijkerstof apart houden en apart of samen met de donkere was wassen.

Vervolgens scheidt u de stoffen op basis van het materiaal. Ter referentie, u kunt de stoffen die pluizen van diegene die de pluisjes aantrekken scheiden. Meng dus geen handdoeken met fluweel, of natuurlijke vezels met synthetische vezels. Ook dikke stoffen kunnen fijne stoffen beschadigen: het is beter om jeans en dunne T-shirts apart te wassen. Tot slot, sorteer delicate stoffen zoals panty's, lingerie, zijde en alles wat beschermd moet worden tegen krachtige wascycli.

Kies het juiste programma

article-banner

Nu het wasgoed geïdentificeerd en gesorteerd is, hoeft u alleen nog maar een programma te starten! Herinnert u zich de etiketten waar we het eerder over hadden? Het is weer tijd om ernaar te kijken om te weten welk programma en welke temperatuur u moet kiezen.

De aangegeven getallen geven de maximale temperatuur aan waarop het kledingstuk gewassen kan worden. Over het algemeen kiest men voor een programma op 30°C voor licht vuile was, op 40°C voor dagelijkse kleding en op 60°C of 90°C voor beddengoed.

Als het symbool onderstreept is met een streep, moet u een programma voor synthetische stoffen kiezen met gemiddeld centrifugeren. Als het symbool twee strepen heeft, vereist het wassen een zachtere centrifuge en moet het daarom op een delicaat programma worden gezet. Tenslotte, als er geen streep is, kunt u een normaal katoenprogramma kiezen.

Dankzij Calgon H+, kies dagelijks voor lagere temperaturen!

article-banner

Wassen op lage temperatuur is geschikt voor de meeste kledingstukken.

Dit heeft vele voordelen! Ten eerste vermijdt u bepaalde teleurstellingen zoals kleurdoorloop of slijtage van kleding die u vaak wast. Het zorgt ook voor aanzienlijke energiebesparingen. Echter, het is bij lage temperaturen dat bacteriën zich snel kunnen ontwikkelen. Daarom raden we u aan Calgon hygiëne+ bij elke wasbeurt te gebruiken: naast zijn antikalkwerking garandeert zijn antibacteriële formule een hygiënischere wasomgeving door 99,9% van de bacteriën te verwijderen die zich in de machine ontwikkelen...

Nu weet u echt alles!

*Bij lege was

Hoe krijg ik de was van mijn kinderen hygiënisch schoon?

Zorg elke dag voor uw familie door alle goede adviezen van Calgon op te volgen om een schone machine te verkrijgen!
calgon

Hoe uw was zacht houden?

Wist je dat wasverzachter je machine dagelijks kan vervuilen? Ontdek al onze tips om zacht wasgoed en een schone machine samen te laten gaan.
calgon

Zijn korte programma's en lage temperaturen een risico voor mijn machine?

Een uitstekend wasresultaat, behoud van de prestaties van uw wasmachine... Calgon is de partner van uw wasmachine!
calgon

Wat betekenen de symbolen op uw wasmachine?

Malgré toutes ces années , les différents symboles et programme de votre machine restent un mystère ? On vous explique tout dans cet article !
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.