Zijn korte programma's en lage temperaturen een risico voor mijn machine?

"Met drie tieners in huis is de wasmand steeds goed gevuld! Mijn machine draait constant waarbij korte programma’s op 30 of 40 graden elkaar snel opvolgen. Hierdoor win ik tijd, maar is dit wel zonder gevaren voor mijn wasmachine?"

- Katherine -

Onze expert aan het woord: 
Er is inderdaad een risico. Bij temperaturen van 40° of minder wordt uw wasmachine een broeihaard van resten. Maar we kunnen nu eenmaal niet zonder onze korte programma’s op lage temperatuur. Daarom is het belangrijk om de resten die de netheid en prestaties van onze wasmachine bedreigen uit de weg te ruimen. 
Opgelet voor korte programma’s en lage wastemperaturen! 

Herhaaldelijk wassen op korte programma’s met lage temperaturen is niet zonder gevaar voor uw machine en wel om deze redenen:

  • Er ontstaan resten die uw machine vuil maken en slechte geurtjes veroorzaken. 
  • Deze resten stapelen zich op rond de trommel en maken uw wasmachine minder efficiënt. 
Hoe lager de wastemperatuur, hoe meer resten gevormd worden in grote hoeveelheden. Bij een kort programma is er geen tijd om deze resten volledig af te voeren. De korte duur van deze programma’s resulteert dus in de afzetting van resten.
Dankzij Calgon hoeft u zich geen zorgen te maken 
Door Calgon te gebruiken bij iedere wasbeurt kunt u de opeenstapeling van resten verhinderen waardoor uw wasmachine goed blijft werken. 

Calgon maakt het mogelijk om achtereenvolgens gebruik te maken van alle programma’s en wastemperaturen zonder dat dit een gevaar inhoudt voor uw machine. Dit anti-kalk product bevat stoffen die zorgen voor de afvoer van spoelresten die vaak aan de basis liggen van slechte geurtjes. Zo blijft uw machine steeds proper.

Wilt u nog een stapje verdergaan? Gebruik dan onze Hygiëne+ Gel met antibacteriële werking voor een hygiënisch schone was.

Hoe krijg ik de was van mijn kinderen hygiënisch schoon?

Zorg elke dag voor uw familie door alle goede adviezen van Calgon op te volgen om een schone machine te verkrijgen!
calgon

Hoe uw was zacht houden?

Wist je dat wasverzachter je machine dagelijks kan vervuilen? Ontdek al onze tips om zacht wasgoed en een schone machine samen te laten gaan.
calgon

4 tips om de was te sorteren zonder fouten!

Hoe kunt u uw wasgoed goed sorteren voordat u het in de wasmachine doet? Volg onze stapsgewijze uitleg om uw kleding onberispelijk te houden!
calgon

Wat betekenen de symbolen op uw wasmachine?

Malgré toutes ces années , les différents symboles et programme de votre machine restent un mystère ? On vous explique tout dans cet article !
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.