Hoe uw was zacht houden?

Niets aangenamer dan zich na een heerlijke douche in een zachte en schone handdoek te wikkelen, toch? Maar om deze lekker zacht te houden, gebruikt u net als zo vele anderen wasverzachter. Het probleem is dat uw machine hierdoor op termijn vuil kan worden! 

Wasverzachter is immers vettiger dan een klassiek wasmiddel en kan zich vasthechten aan textielresten. Deze opeenhoping van materie heeft bovendien de slechte gewoonte om de verste uithoeken van uw machine op te zoeken, zoals het verwarmingselement, waardoor er na verloop van tijd sprake is van een verontreinigde machine. Bovendien wordt wasverzachter aan het einde van de cyclus toegevoegd, waardoor deze minder goed uitgewassen wordt. Dit zorgt ervoor dat nog meer vuilresten achterblijven. 

Ontdek onze tips om uw was ultrazacht en uw machine schoon onberispelijk te houden! 

Waarom is uw wasgoed ruw?

article-banner

Het eerste wat u moet weten als uw was snel ruw wordt, is dat dit zonder twijfel te wijten is aan de kalk die zich kan afzetten op uw kleding. Hoe hoger de hardheid van uw water, hoe moeilijker het is om uw kleding zacht te houden. 

Uw kleding kan ook ruw worden door het overmatige gebruik van wasmiddel dat als gevolg hiervan onvoldoende uitgewassen wordt. In dit geval zal het wasmiddel dat achterblijft in uw trommel zich vasthechten aan de vezels van uw kleding die logischerwijze ruwer wordt. Gelukkig kunnen we meerdere oplossingen aanbieden die hieronder toegelicht worden. 

Onze tips voor een zachte was

article-banner

  • Gebruik een wasbol. Dit maakt het wasgoed zachter dat eindeloos ronddraait gedurende de volledige cyclus. Bovendien verbeteren ze de reiniging. Let wel op voor delicate kledingstukken die hierbij beschadigd kunnen raken. 
  • Strijk uw kleding wanneer deze nog vochtig is. Dit zal wonderen doen. Dankzij de warmte ontspannen de vezels van uw kleding die opnieuw zachter wordt. Vergeet natuurlijk niet om uw was verder te laten drogen, zo niet mag u later alles herdoen. 
  • Gebruik een droogkast. Dit is een ietwat verfijndere variant op de voorgaande tip. De droogkast is immers bijzonder doeltreffend om uw was zacht en soepel te houden. Ze absorbeert het vocht van de kleding met haar warme lucht terwijl de vochtige lucht wordt ingesloten om te veranderen in water. Een hele prestatie! Kies daarbij echter een lage temperatuur. Een te hoge temperatuur kan bepaalde kledingstukken beschadigen. 
  • Gebruik de ‘extra spoelen’-functie van uw wasmachine. U weet wel, die functie die wordt aangegeven met een teil gevuld met water. Dankzij deze functie wordt er meer water gebruikt bij het spoelen, waardoor uw machine zich kan ontdoen van alle wasmiddelresten. 
  • Giet bij iedere wasbeurt en bij alle temperaturen Calgon in uw bakje voor wasmiddel. Dit verhindert de vorming van kalkaanslag waardoor het water zachter wordt en er geen resten achterblijven op de kleding. De vezels van uw kleding worden ontdaan van alle onzuiverheden. Uw was is zacht alsof deze nieuw is. 
Nu u weet wat u moet doen voor een zachte was kunt u eindelijk die douche nemen waarover we het daarnet hadden. Die heerlijk zachte handdoek ligt op jou te wachten!

Hoe krijg ik de was van mijn kinderen hygiënisch schoon?

Zorg elke dag voor uw familie door alle goede adviezen van Calgon op te volgen om een schone machine te verkrijgen!
calgon

Zijn korte programma's en lage temperaturen een risico voor mijn machine?

Een uitstekend wasresultaat, behoud van de prestaties van uw wasmachine... Calgon is de partner van uw wasmachine!
calgon

4 tips om de was te sorteren zonder fouten!

Hoe kunt u uw wasgoed goed sorteren voordat u het in de wasmachine doet? Volg onze stapsgewijze uitleg om uw kleding onberispelijk te houden!
calgon

Wat betekenen de symbolen op uw wasmachine?

Malgré toutes ces années , les différents symboles et programme de votre machine restent un mystère ? On vous explique tout dans cet article !
calgon
No1

*Calgon is het meest aanbevolen merk, op basis van marktaandelen van vaatwasfabrikanten die Calgon aanbeleven.